Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.
Suroviny
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 2 polévkové lžíce ghí
- 1/2 hrnku kokosového cukru
- 1 vejce
- 3/4 hrnku pohankové mouky
- 1/4 hrnku polévkových lžic mletých vlašských ořechů
- 5 polévkových lžic raw kakaa
- Špetka mleté skořice
Na ozdobení
- Mandlové hranolky
- Marmeláda lesní ovoce v biokvalitě
Postup
- Kokosový olej a ghí necháme chvíli změknout při pokojové teplotě.
- Vložíme do mísy a ručním šlehačem asi minutu na nejnižší stupeň vyšleháme.
- Přidáme kokosový cukr, vejce a utřeme do hladka.
- Přisypeme zbylé suroviny a důkladně propracujte ve vláčné těsto.
- Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 20 minut odpočinout.
- Troubu s horkovzduchem předehřejeme na 180 °C.
- Z odleželého těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky.
- Z každého kousku vytvarujte malé kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky neklademe těsně vedle sebe, ale necháme mezi nimi mezery.
- Do každé kuličky uděláme vařečkou důlek.
- Koláčky pečeme na 180 °C přibližně 10 minut. Upečené koláčky necháme vychladnout.
- Mezitím si nasucho na nejnižší teplotě rozehřejeme pánev a vsypeme mandlové hranolky, které lehce opečeme a dáme stranou vychladnout.
- Vychladlé koláčky plníme marmeládou a sypeme opečenými mandlemi.