Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Suroviny

  • 1/2 hrnku kokosového oleje 
  • 2 polévkové lžíce ghí
  • 1/2 hrnku kokosového cukru
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku pohankové mouky
  • 1/4 hrnku polévkových lžic mletých vlašských ořechů
  • 5 polévkových lžic raw kakaa
  • Špetka mleté skořice

Na ozdobení

  • Mandlové hranolky
  • Marmeláda lesní ovoce v biokvalitě

Postup

  1. Kokosový olej a ghí necháme chvíli změknout při pokojové teplotě.
  2. Vložíme do mísy a ručním šlehačem asi minutu na nejnižší stupeň vyšleháme.
  3. Přidáme kokosový cukr, vejce a utřeme do hladka.
  4. Přisypeme zbylé suroviny a důkladně propracujte ve vláčné těsto.
  5. Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice asi na 20 minut odpočinout.
  6. Troubu s horkovzduchem předehřejeme na 180 °C.
  7. Z odleželého těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na kousky.
  8. Z každého kousku vytvarujte malé kuličky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky neklademe těsně vedle sebe, ale necháme mezi nimi mezery.
  9. Do každé kuličky uděláme vařečkou důlek.
  10. Koláčky pečeme na 180 °C přibližně 10 minut. Upečené koláčky necháme vychladnout.
  11. Mezitím si nasucho na nejnižší teplotě rozehřejeme pánev a vsypeme mandlové hranolky, které lehce opečeme a dáme stranou vychladnout.
  12. Vychladlé koláčky plníme marmeládou a sypeme opečenými mandlemi.
Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.
Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Existují dvě věci, kterým se v tomto období nevyhnete - stresu a cukru. I když mají být Vánoce relaxací a rozjímáním, vytvářejí stres a mnozí z nás se přejídají sladkostmi. Stres a cukr jsou ...

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Dva esenciální oleje na Vánoce

Vánoce jsou spojeny s pověrami, mýty, symbolikou a také mnoha přírodními recepty na zdravotní neduhy. (Pokračování textu…)