Zdravá varianta tradičního anglického vánočního pudinku, který též najdete zde.

1½ celého pomeranče, nahrubo nasekaný (včetně kůry)
• 300 g vypeckovaných datlí
• 200g vypeckovaných sušených švestek
• 1/3 šálku kokosového oleje
• 1¼ šálku vody
• 1½ šálku rybízu nebo sušených brusinek
• 200g bio sušených meruněk, jemně
sekaných
• 100 g vypeckovaných švestek, nasekaných nahrubo
• 4 vejce, lehce rozšlehané
• 350 g mandlové mouky
• 1 lžička vanilkového prášku
• 1 lžíce skořice
• 1 lžička nového koření
• ¼ lžičky hřebíčku
• ½ lžičky mletého muškátového oříšku
• ¼ lžičky himalájské soli

1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
2. Vymaštěte misku střední velikosti.
3. Smíchejte datle, sušené švestky (200g), pomeranč a vodu v
rendlíku a přiveďte k varu.
4. Poduste po dobu 10 minut, nebo dokud se voda neodpaří a
z datlí se nevytvořila pasta.
5. Vmíchejte kokosový olej a nechejte vychladnout.
6. Ochlazenou datlovou směs dejte do mixéru a
rozmixujte do hladka.
7. Přeneste do velké mísy a přidejte nasekané meruňky a
Švestky (100g), rybíz, mouku, vanilku, skořici,
nové koření, hřebíček, muškátový oříšek, vejce a dobře promíchejte.
8. Nalijte směs do připravené pudinkové mísy.
9. Umístěte pudinkovou misku do hlubšího pekáče a zalijte horkou vodou, do výše ½ až
¾ pekáče.
10.Zakryjte pekáč a pudinkovou misku vrstvou pečícího papíru
a fólie. Ujistěte se, že jste přikryli nádob důkladně, takže žádná pára
neunikne.
11. Pečte 1 hodinu a 30 minut.
12.Opatrně vyjměte pekáč z trouby, ale buďte opatrní,
je tam stále velmi horká voda!
13. Sejměte fólii a papír směrem od sebe, aby pára unikla směrem od vás.
14. Uvolněte okraje pudinku nožem a přendejte na servírovací talíř.
15. Podávejte s mandlovým anglickým mlékem.

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Polévka s červenou čočkou a řapíkatým celerem

Recept na skvělou polévku s vysokým obsahem vitaminu C.
Vánoční svařené víno

Vánoční svařené víno

Poctivý domácí svařák, který zahřeje na těle i na duši a navodí tu pravou vánoční atmosféru.
Zimní čaj na posílení trávení

Zimní čaj na posílení trávení

Recept na směs koření pro přípravu čaje, který podpoří zdravé trávení.

Vánoční štola

Vánoční štola má velmi dlouhou tradici, první zmínky pocházející už z roku 1329. V tomto receptu použijeme tofu.

Vánoční kakaové koláčky

Tradiční „sádlové“ koláčky z kokosového oleje a pohankové mouky.

Raw vánoční kameny

Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.
Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Vánoce: stres, cukr a mikrobiom

Existují dvě věci, kterým se v tomto období nevyhnete - stresu a cukru. I když mají být Vánoce relaxací a rozjímáním, vytvářejí stres a mnozí z nás se přejídají sladkostmi. Stres a cukr jsou ...

Čokoládovo-mandlové koláčky

Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.

Vánoční polévka

Kapří polévka jinak...

Voňavé kokosky

I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky... (Pokračování textu…)

Pikantní čočka Beluga

Čočka je z luštěnin nejstravitelnější, zvláště pokud ji dochutíme kořením. (Pokračování textu…)

Dva esenciální oleje na Vánoce

Vánoce jsou spojeny s pověrami, mýty, symbolikou a také mnoha přírodními recepty na zdravotní neduhy. (Pokračování textu…)