I sladkosti na vánoce nemusí být plné pšenice a nekvalitní mouky…
2 hrnky mandlové mouky
Na špičku nože vanilky
¼ čajové lžičky mleté skořice
4 vaječné bílky
10 lžic kokosového cukru
1 hrnek strouhaného kokosu
Mandlovou mouku smícháme s vanilku a skořicí. Necháme stranou. Předehřejeme troubu na 140 st. C. Plech vyložíme pečícím papírem.
Nyní si připravíme bílky. vlijeme do mísy a šlehačem vyšleháme do tuhého sněhu. Pak mísu se sněhem přendáme do vodní lázně a ručním mixérem při středních otáčkách šleháme a přitom postupně k bílkovému sněhu po lžících přidáváme kokosový cukr. Tímto vznikne hustá a lesklá bílková hmota. Do mísy se sněhem vmícháme opatrně a lehce postupně po lžících strouhaný kokos, ochucenou mandlovou mouku.
Pak pomocí dvěma čajovými lžičkami tovříme malé hromádky a pokládáme na vyložený plech. Pečeme 15 – 20 minut.
Kokosky by měly být na povrchu růžové až zlatavé.