Mandlová mouka a máslo nahradí nezdravou pšenici a dodává oříškovou chuť, kvalitní kakao a čokoláda je zdravá pro srdce a mozek.
Porcí: 12
- 1 šálek mandlového másla
- ½ šálku mandlové mouky
- ⅓ šálku javorového sirupu
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- ½ čajové lžičky himalájské soli
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ čajové lžičky prášku do pečiva
- ½ šálku kakaových kousků
- ½ šálku čokolády z čokolády, minimálně 70% kakaa
Předehřejte troubu na 180 st.C.
V kuchyňském robotu rozmixujte mandlové máslo, mandlovou mouku, javorový sirup, vejce, vanilkový extrakt, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
Vmíchejte kakaové kousky s čokoládovými lupínky.
Nechejte směs odpočinout po dobu 20 minut.
Z těsta tvarujte sušenky a umístěte do trouby na pečící papír.
Pečete 10-12 minut.