Tři druhy netradičních vánočních „kamenů“. S práškem z modré spirulíny, ibišku nebo raw kakaa.
Suroviny
- 3/4 hrnku mandlového másla
- 1/2 hrnku javorového sirupu
- 1/4 hrnku tekutého kokosového oleje
- 6 polévkových lžic raw kakaa
- 1 polévková lžíce kešu mletých ořechů
- 1 čajová lžička mleté skořice
- Špetka muškátového mletého oříšku
- Špetka černý čerstvě mletého pepře
Na obalení
- Modrá spirulína prášek (lze nahradit přírodním modrým barvivem)
- Ibišek prášek (lze nahradit přírodním červeným barvivem)
- Raw kakao
Postup
- Mandlové máslo rozehřejeme ve vodní lázni.
- Kakao, sirup, kešu, skořice, muškátový oříšek, pepř dáme do mixeru a rozmixujeme dohladka.
- Přesypeme do mísy, přidáme rozehřáté mandlové máslo, kokosový olej a vypracujeme v těsto.
- Těsto vložíme do skleněné mísy, přetáhneme potravinovou folií a uložíme na 3-4 hodiny do lednice.
- Pomocí čajové lžičky tvoříme z těsta kuličky, které formujeme do tvaru kamenů asi o velikosti 2 cm a přeložíme na tác.
- Opět přetáhneme potravinovou folií a uložíme ještě na 2 hodiny do lednice.
- Hotové kameny pak střídavě obalujeme ve spirulíně, ibišku a kakau.
Upozornění: Celkový čas na odležení těsta je 6 hodin.